Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Een dagje Amsterdam

Of u nu een museum wilt bezoeken, door de stad wilt wandelen of een concert wilt bijwonen; in het levendige Amsterdam is er altijd wat te doen. Reclame maken voor onze hoofdstad is vast niet nodig, maar we geven u graag een aantal tips!

De 9 straatjes

De aller-allermooiste en leukste winkeltjes van Amsterdam? Zonder meer te vinden in de 9 straatjes. Die overigens samen ook één van de beeldigste stukjes Amsterdams grachtenschoon vormen. Check de website van de 9 straatjes om te kijken of er leuke aanbiedingen of acties zijn.

Museumplein

Het ‘nieuwe’ Rijksmuseum, de collecties van het Stedelijk, Van Gogh. Het Museumplein is sterker dan ooit nu alle musea er zijn opgeknapt en uitgebreid. Waarschuwing: koop op internet toegangskaartjes voor het Rijksmuseum, want in de weekenden en in vakantieperiodes kunnen de wachtrijen bij de kassa erg lang zijn.

De Hallen

Een andere bijzondere locatie is 'De Hallen'. Gevestigd in een oude tramremise uit 1901 in Amsterdam West. Het gerenoveerde rijksmonument is veranderd in een bruisend centrum van media, mode, cultuur, horeca en ambacht. Het complex biedt onderdak aan creatieve bedrijven en talenten, maar ook aan de populaire Foodhallen, Hotel de Hallen, restaurants Meat West en Halte 3, een kinderopvang, een bibliotheek, filmstudio’s en een bioscoop: de ‘Filmhallen’.

Hoe komt u in Amsterdam?

Vanuit Marina Muiderzand is het 15 minuten lopen naar Station Almere Poort. Vandaar uit gaat elk kwartier een trein naar Amsterdam. Plan hier uw reis.

Delen